Kitties

Nak tau cara penjagaan kucing Wawa ..? Senang jerk.. sbb wawa tak terlalu manjakan sgt kucing2 ni.. So, bg keperluan takat yg termampu jerk . Kebiasaan expenses utk kucing sebulan dlm 130-140 sebulan hanye utk mknan dan pasir kucing . Melainkan kalau beli brgan yg lain cth accessori kucing, ataupun time kucing sakit mmg burst la perbelanjaan utk bulan tu. Makanan kucing utk 7.5 kg - 10kg mmg cukup2 utk sebulan dan pasir pun biasa beli trus 3 pack 3 x 8 ltr utk sebulan. 

Jenis mknan ni yg normal punya tau cth mcm b/wood,star pro, ..bukan yg super premium mcm RC ke hape.. yg tuh mmg termampu dgn bajet teman. Kalau teman bela sekor/dua jer bolehla kot bg lyn lebih sket .. ni kekadang cecah sampai 10 ekor time kucing produktiviti lebih. Teman bela kucing  kekadang byk, kekadang sket ...bila ada kucing yg beranak..byk le.. tp bila besar sket teman biasa open for adoption..pastu jd sket balik. Ataupun bila kucing sakit dan mati . Nak mandikan diorg pun ikut mood jerk. Kalau terlebih rajin tu..mandikanlah.. Kalau tak, bior dia mandi sendiri jerk.. hihihi

Gambo2 kat bwh ni diantara kucing 2 yg teman bela dan ade yang dah mati. Ade lg yg teman tak masukkan gambo lagik.


AVAILABLE


SASHA








YAM



CHIKO



COMEL





ADOPTED
Tan Tan

Aoki
Tina
Tasya

IN HEAVEN 

MIMIE - RIP



LULU

Lulu hilang tetiba ..tp aku anggap dia dah mati sbb sampai skang tak dijumpai




COCOT - R.I.P 9/1/2011





SNOWBELL @ BELL  - R.I.P 14/2/2011




Kan dah bgtau.. aku ni mak kucing...so gambar kucing jerlah yg dapat ditonton..harap maaf... huhuhuh


DIDIE  -  RIP 18/2/2011









IYEN - R.I.P 
Mati dilanggar




5 comments:

..:: Tinggalkan Jejak Anda ::..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...