Thursday, October 25, 2012

TIPS untuk mendapatkan Baby Perempuan



Ehemm...ehem... dah lama menyepikan diri. Bukan apa tp xde masa dah nak menggodek blog ni. Umur Baby Harith dah menjangkau 8 Bulan dan Mama nye pun risau sbb dah 2 hari lewat dtg cik 'P'. Bukan risau sbb apa..tp kesian kt Baby Harith yg blom puas dpt  kasih syg dr Mamanya. Itupun kalo betullah kan...  Buat masa sekarang belum ada test apa2 lagi terlalu awal ... biar tunggu 2 minggu lg ke.. inipun belum citer ape2 kat papanye sbb x cfm. Tanda2 dah ada sikit...cthnya selalu lapar...mengantuk di siang hari. Loya2 tu mmg takde..sbb masa 1st dulu pun mmg takde rase loya2 langsung.

Apa yg aku harapkan..kalulah betul...so teringin nak Baby girl pulak.. utk TIPS ketika bersama tu x payah ambil taulah sbb dah terlepas pun...cuma skang kena konsentrate utk pemakanan dan amalan waktu mengandung hingga tempoh kangungan 4 bulan iaitu waktu pembentukan janin.

TIPS tersebut seperti dibawah:-



Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukan janin):

1. Banyakkan makan sayur, sup dan asam serta beralkali
2. Banyakkan makan buah-buahan
3. Amalan minuman berkarbonat/gas (jgnlah selalu)

Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :
  1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah maryam utk pembentukan minda bayi * lebihkan/kekerapan kepada surah Maryam
  2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama “Maryam” atau “Siti Aisyah”
  3. Berdoa selepas solat (seperti biasa la kan….)
Moga2 dimakbulkan ...Aminnnnn.....


..:: Tinggalkan Jejak Anda ::..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...