Tuesday, September 27, 2011

5 month pregnancy appointment

Assalamualaikum..

Ini adalah hari yg paling mengujakan aku utk pergi appt dgn doktor. Sbb hari inilah yg aku tunggu utk menentukan jantina kandunganku. Skang dah masuk 5 bulan  tp yg lebih tepat 22 minggu. Yang bestnye..sebelum masuk jumpa doktor, kena cek blood pressure dan timbang berat badan.. OMG!! aku naik 4KG dlm masa sebulan..  :P huk huk ... Tp kenapa aku tak rase mcm 4 KG pun..mungkin berat disebabkan air dan uri dlm perut kot.. atau aku je yg tak perasan .. hihi. Tapiii....doktor kata normal .. hehe

Bulan lepas masa scan doc ckp jantina tak berapa nampak sgt dan kemungkinan perempuan. Pulak tu masa balik raya pun makcik2 dan sepupu aku ckp tgk perut mengembang je..mcm baby girl jugak.. Sebenarnya aku mengharapkan baby boy utk 1st child supaya dpt jd leader dlm menjaga adik2 nya.. dan kalu ditakdirkan mmg itulah satu2nya rezeki aku ..atleast aku dah ada waris aku. Tp bila bulan lepas doc ckp mcm pompuan sebenarnya pun aku tak kesah sgt... dlm pada itu aku dah membaygkan baju2 comel utk baby pompuan.. mata aku dah nampak reben2, dan warna2 pink. heheh

Tapi hari ini..scan dah mengesahkan..ianya baby boy.. hhuhuu rasa seronok pun ada.. kepala aku dah switch back utk pakain kanak2 boy yg lasak dan nampak macho.. :P

Jom tengok ..disini aku sharing video yg dirakam.. nampak 'bird-bird' dia... :)




Saturday, September 24, 2011

Comelku gave birth for the 2nd time

Tghari td Comelku dah menunjukkan tanda2 nak beranak . Puas aku usaha sediakan tmpt utk Comel tp tepi buju rumah juga yg dia pilih. Akhirnya aku dan hubby ambil keputusan utk kurungkan dia dlm carrier je. Tak lama lepas tu.. Comel mula beranak satu per satu. Pada firasatku..dia akan beranak 5 atau 6 ekor memandangkan perutnya yg besar dr dulu. Tapi rupa-rupanya hanya 4 shj. Diamati kaler anak2 dia..kemungkinan ayahnya adalah Chiko ku.. :)

Ni gambar Sasha pun ikut sebuk..mengintai celah carrier..


Sasha yg kejakunan .. agaknya dia pikir apa agaknye Comel buat dlm carrier tue..



Sasha tak sabar ... hmmm.... lambatnya siap... :)


Horreyyy.... settle.. 4 ekor dgn stokin putih ..


Si grey Tabby rasanya yg 1st keluar .


Si hitam-putih..yg paling bongsu...


Congrate Comel... !! 



Sunday, September 4, 2011

Cruelty at its worst (the pet boarding case)

Kes terbaru di PETKNODE petshop . Nasib baik tak de terasa nak boarding pun kat situ walaupun dia offer rega murah masa raya haritu. Tapi kalu petshop tu dekat ngan umah mungkin jugaklah ... Sedeh tgk kucing2 tak bersalah jd mangsa .. Untuk cerita lebih lanjut boleh klik di link ini.... www.myanimalcare.org: Cruelty at its worst (the pet boarding case): I contacted Wani over this case and Wani got the rescuers to send the sickly cats to the vet in PJ. So I drove down there to wait for them i...




Inilah gambar 2 org yg dikatakan owner PETKNODE tersebut .. 

Gambar Hari Raya 2011

Alamak, gambar ni nampak gemuk laa.. hurmm maklumlah dah 4 bulan lebeh ... :)


Puas nk kontrol supaya tak nampak buncit sgt ..hihihi . Waktu ni sempat lg berposing dirumah KL sebelum bertolak balik raya di Johor.


Friday, September 2, 2011

PLAN DTOXREWARDS 60 HARI , duit masuk tiap-tiap hari hingga 60 hari


Salam sejahtera kpd semua rakan2 di group DTOXREWARDS!

Sama2 kita meriah kan program dtoxrewards! Adakah anda masih tidak faham apakah itu Dtoxrewards? Apakah keuntungan dan apakah program yang ditawarkan dalam DTOXREWARDS ini?nak tahu mcmna?jom kita mendalami konsep dan plan2 yang ditawarkan dalam dtoxrewards..


1.anda membeli mana2 plan yang telah ditawarkan oleh syarikat kami dan dpt pulangan yg lumayan dalam masa 60 hari..duit dikreditkan dalam akaun anda setiap hari dan boleh dikeluarkan setiap minggu. 

2. contohnya..kalau anda beli 1 Lot RM150...setiap hari dikreditkan dalam akaun anda RM 4 selama 60 hari...dan duit di autokreditkan kedalam bank anda setiap minggu.. 

3.sekiranya anda inginkan pendapatan lebih dan menambah reward harian anda,anda boleh menaja kwn2 anda join sebagai downline anda dan boleh mendapat bonus harian dan bonus tajaan..contoh:sekiranya anda menaja kawan anda bernama zharif,dan zharif bersetuju untuk membeli 7 lot,anda akan dpt RM 7 sehari dari syarikat kerana menaja kwn anda membeli 7 Lot.. 

4.bonus harian yg diberi daripada syarikat bergantung pada brapa lot kwn anda beli,sekiranya dia membeli 1 lot bermakna RM 1 setiap hari selama 60 hari di kreditkan ke dalam akaun anda.. 

5.sekiranya dia membeli 63 lot bermakna RM 63 dikreditkan ke dalam akaun anda setiap hari selama 60 hari kerana menaja kawan anda membeli 63 Lot. 

6.PERCUMA! : 1 kotak Dtox foot patch diberi secara percuma bergantung kepada brapa lot yg anda beli..sekiranya anda memberli 7 lot bermakna anda mendapat 7 kotak dtoxray foot patch!setiap lot diberi percuma dtoxray foot patch



PASIF INCOME-DUIT MASUK SETIAP HARI DGN PLAN DTOXREWARDS!
Sekiranya anda membeli plan 1 Lot RM150,setiap hari dikreditkan dlm akaun anda RM 4 selama 60 hari...& duit di autokreditkan kedalam bank anda setiap minggu,anda juga boleh menaja kawan & boleh dpt bonus harian dan bonus tajaan.contoh:kalau anda menaja kawan anda bernama Ali,dan Ali bersetuju untuk membeli 7 lot,anda akan dpt RM 7 setiap hari selama 60 hari.









banner-dtoxrewards

1 Lot= RM150 dlm 60 hari dpt RM240
3 Lot= RM450 dlm 60 hari dpt RM750
7 Lot=RM1050 dlm 60 hari dpt RM1750
15 Lot=RM2250 dlm 60 hari dpt RM3750
31 Lot=RM4650 dlm 60 hari dpt RM7750
63 Lot=RM9450 dlm 60 hari dpt RM15,750

Dapat Free sekotak Detox Footpatch Perlot

join skg..add me 
https://www.facebook.com/must.linda 
 or inbox klu berminat...


!

..:: Tinggalkan Jejak Anda ::..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...